sâmbătă, 8 februarie 2020

Piept de pui umplut cu garnitura de legume

Ingrediente

  • pui 1-1,2 kg
  • 150 g sunca/costita de porc
  • 1 ou
  • cepe
  • morcov
  • 1 cartof
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie mica
  • 2 felii de paine
  • 1 mana frunze spanac
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 plic Pui fraged la punga picant
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Introduceti mana in pui si dezlipiti usor cu degetele carnea de pe oase, scotand osul de la piept, coastele si oasele de la partea superioara a pulpelor. Condimentati puiul cu ingrediente din plicul pui fraged la punga.
Intr-un castronel puneti cepele tocate marunt, sunca taiata cubulete mici, painea inmuiata si stoarsa, oul crud, spanacul si patrunjelul tocate marunt, ardeiul si rosia cubulete mici. Omogenizati umplutura, condimentati-o si introduceti-o in interiorul puiului pe care il legati apoi bine sau il prindeti cu scobitori. Introduceti puiul in punga si turnati restul condimentelor. Legati punga si puneti-o la cuptor intr-un vas de tuci sau sticla termorezistenta. Lasati la cuptor, la foc mediu, 45 minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp curatati morcovul si cartoful si gratinati-le in ulei, 15-20 minute la foc mic, condimentati cu sare, piper, cimbru.
Scoateti puiul din cuptor, indepartati punga si taiati felii de 2 cm grosime. Puneti pe farfurii cate o felie de pui umplut, legume, apoi garnisiti cu patrunjel verde, feliute de castravetem gogosar, ardei rosu, rosii etc.
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu